Autko z pilotem

Każde dziecko dąży do tego, aby w jakimś stopniu stać się niezależne od rodzica. Dlatego też tak wiele radości im sprawia jeżdżenie na rowerze, hulajnodze czy w samochodziku napędzanym elektrycznie. Te ostatnie, możemy kupić w lepszych sklepach zabawkowych.

Po co zdalny pilot w samochodziku?

autka na akumulator z pilotem zdalnymPierwszym pojazdem jakim przemieszczają się dzieci, jest chodzik lub jeździk. Potem można je zamienić na rowerek biegowy, który wspomaga naukę chodzenia. Jednak są pewne zabawki, które nie rozwijają umiejętności ruchowych, ale dostarczają niebywale dużo wrażeń. Są to autka na akumulator z pilotem zdalnym, które przeznaczone są dla dzieci powyżej trzeciego roku życia. Dlaczego akurat trzy lata są minimalną granicą? Ponieważ młodsze dzieci nie poradzą sobie z samodzielnym kierowaniem pojazdy. Jednak model z pilotem daje możliwość przewożenia w nich mniejszych dzieci, ponieważ kierować samochodzikiem będzie rodzic. Pilot jest zdalnie sterowany i ma zasięg nawet paru metrów. Autka na akumulator mogą być w formie popularnych sedanów cabrio lub samochodów terenowych. Te pierwsze najlepiej się sprawdzają w miejskich warunkach, gdzie jest dużo alejek, asfaltu i chodników, po których można jeździć. Natomiast modele terenowe z uwagi na duże koła i wysokie zawieszenie, zdecydowanie lepiej spiszą się na trawie czy ścieżce usypanej małymi kamyczkami. Wydajny akumulator pozwala na nieprzerwaną jazdę nawet na najszybszych obrotach przez kilka godzin, po czym trzeba go naładować poza pojazdem.

Nowoczesne modele samochodzików na akumulator, mają na wyposażeniu wejście USB i MP3, przez co jazda pojazdem może być urozmaicona ulubioną muzyką dziecka. Ponadto poosiada przeróżne sygnały dźwiękowe, a nawet możliwość uczenia się piosenek czy alfabetu z wbudowanej aplikacji.