Biustonosze do zadań specjalnych

Bielizna stanowi niezwykle ważną część garderoby każdej pani. Pomaga w utrzymaniu właściwej higieny, koryguje kształty, a co najważniejsze znacznie poprawia samopoczucie. Świadomość tego, co mamy pod ubraniem ma duży wpływ na nasze zachowanie. Idealnie dobrane figi i stanik potrafią pozytywnie wpłynąć na humor większości kobiet.

Stanik dla karmiącej mamy

polecane biustonosze do karmieniaKażda kobieta lubi czuć się pięknie i komfortowo w noszonym stroju, a bielizna jest wyjątkowo ważnym elementem każdej stylizacji. Panie, które spodziewają się potomstwa mogą mieć niemały dylemat: jaki stanik wybrać? Piersi zmieniają się wraz z przebiegiem ciąży. Najwłaściwszym momentem na dobór biustonosza, który posłuży nam po urodzeniu dziecka, jest ósmy miesiąc. Wtedy ciało nie zmienia się już tak gwałtownie, jak w czasie poprzednich miesięcy. Najlepsze, polecane biustonosze do karmienia posiadają szeroki pas pod miseczkami, który utrzymuje piersi we właściwym położeniu i zapobiega zbytniemu obciążeniu kręgosłupa. Oczywiście równie ważny jest dobór odpowiedniego rozmiaru miseczek, dzięki czemu unikniemy rozstępów oraz utraty jędrności. Tego typu staniki posiadają nieco szerszy zakres regulacji niż klasyczne modele, co ułatwia ich właściwe dopasowanie. Podstawową cechą biustonoszów do karmienia jest taka budowa miseczek, która ułatwia maluszkowi dostęp do piersi mamy. Na rynku są dostępne modele rozpinane przy pomocy guziczków, a także z rozcięciem, przez które dziecko może wygodnie ssać.

Biustonosze do karmienia mają za zadanie zapewnienie maksimum komfortu oraz intymności zarówno mamie, jak i niemowlaczkowi. Ważne również są materiały, z których szyje się te staniki. Warto zwrócić uwagę, aby były to tkaniny szybkoschnące, a także nie podrażniające delikatnej skóry biustu oraz buzi maluszka.