Byłam na szkoleniu okresowym dla kierowników

Dla tej firmy pracowałam od dziesięciu lat. Jak zaczynałam pracę, to nie było jeszcze mojego działu i sama go założyłam. Poradziłam sobie świetnie a pracodawca był ze mnie zadowolony. Mimo, iż pracowały u mnie dwie osoby to nie byłam kierownikiem.

Nowy kierownik na szkoleniu okresowym

szkolenie okresowe bhp kierownikówSzef twierdził, że zespół jest za mały i dlatego nie mogłam zostać kierownikiem. Byłam cały czas głównym logistykiem, ale mi to nie przeszkadzało. Kiedy po jedenastu latach firma się rozwinęła to w moim zespole pracowało już osiem osób. Wtedy dostałam swój wymarzony awans i w końcu byłam kierownikiem działu. Szef w pierwszej kolejności wysłał mnie na badania a później na  szkolenie okresowe bhp kierowników, które było obowiązkowe. Bez tego nie mogłabym pracować na takim stanowisku. W firmie był zatrudniony szkoleniowiec, który świetnie prowadził takie szkolenia. Wszystko było takie interesujące i każdy z zaciekawieniem odbywał takie szkolenie. Ja wcześniej odbyłam mnóstwo szkoleń bhp ale na takim dla kierowników to byłam pierwszy raz w życiu.  Razem ze mną szkolenie odbywali koordynatorzy, którzy zostali zatrudnieni w naszej firmie. Szkolenie trwało kilka godzin, ale szybko czas zleciał. Było ciekawie i nawet odbyliśmy praktyczne zajęcia. Czułam się bogatsza o zdobytą wiedzę i pewniejsza na nowym stanowisku. Po szkoleniu napisałam test, który był dla mnie banalnie prosty. Wszystko notowałam i aktywnie uczestniczyłam w trakcie całego szkolenia z bhp. Byłam gotowa do pracy na nowym stanowisku.

Praca na stanowisku kierowniczym od razu mi się spodobała. Miałam zupełnie inny zakres obowiązków, ale ze wszystkim sobie świetnie poradziłam. Wiele długich lat czekałam na taką szansę i nie zamierzałam jej zmarnować. Poradziłam sobie na prawdę świetnie.