Całoroczne domy z bali pod klucz

domy z bali pod klucz

Byliśmy na wakacjach nad morzem. Wybraliśmy się tam z dziećmi, które jeszcze są w wieku szkolnym. Chcieliśmy mieć trochę prywatności, więc padło na to, że nie będziemy spać w pensjonacie. Cóż więc nam pozostało? Mąż zaproponował domy drewniane z bali.

Domy z bali pod klucz budują znajomi

domy z bali pod kluczMówił, że za czasów kawalerskich nocował w takim i są one bardzo wygodne. Ja tam nie wiedziałam, bo nigdy nie spałam poza hotelem czy pensjonatem. Wybraliśmy się jednak do jednego z takich domów. Wynajęliśmy go i byliśmy zadowoleni. Ze zdziwieniem jednak przyjęłam wiadomość, że domy z bali są właściwie całoroczne i można w nich mieszkać także poza sezonem. Właścicielka mówiła, że domy z bali pod klucz budują jej znajomi, dlatego mogła sobie pozwolić na postawienie domów w korzystnej dla siebie cenie. Niczym nie musiała się przejmować. Zapraszała nas, abyśmy wybrali się kiedyś tutaj nad morze poza sezonem. Mówiła, że domy drewniane pod klucz nie są po to, aby stały puste. Poza latem jest tu jednak bardzo mało ludzi. To z kolei stwarza okazję do spędzenia czasu z uczuciem, jakby się było poza światem. To szczególnie ciekawe rozwiązanie dla rodziców. Mogą wówczas zostawić na weekend dzieci z dziadkami i trochę wypocząć z dala od całego świata. W sumie pragnęłabym tak od czasu do czasu zrobić.

Być może pojedziemy tam jeszcze kiedyś właśnie zupełnie sami. Całkiem fajnie spędziłam tam czas. Bez dzieci nie byłoby już tak wesoło, ale dobrze od czasu do czasu spędzić trochę czasu sam na sam z małżonkiem i przypomnieć sobie stare dobre czasy.