Czarne rękawice nitrylowe

Każdy,  kto choć raz zetknął się z branżą kosmetyczną, gastronomiczną, medyczną, etc., zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest zachowanie higieny podczas wykonywania różnego rodzaju usług. Dlatego właśnie na rynku dostępnych jest kilkadziesiąt różnych rodzajów rękawiczek, które z powodzeniem są wykorzystywane w gabinetach kosmetycznych czy studiach tatuaży.

Czarne rękawiczki ochronne

rękawice nitrylowe czarneRękawiczki są obowiązkowym elementem pracy kosmetyczek, tatuażystów, stomatologów oraz w wielu innych zawodach, gdzie należy przestrzegać obowiązku zachowania odpowiedniej higieny. Jest to nie tylko kwestia bezpieczeństwa klienta ale również osoby, która wykonuje daną czynność, gdyż chroni ją to przed różnego rodzaju chorobami. Najpopularniejsze są rękawiczki białe, które są dostępne niemalże w każdym sklepie, jednak ich największą wadą jest zawartość lateksu, na który wiele osób jest uczulonych oraz pudru, którym posypane jest wnętrze rękawiczki. To sprawia, że nie tylko mocno brudzą dłoń, ale również są niewygodne i szybko pękają. Dlatego producenci wprowadzają na rynek dużo lepszą odmianę zwykłych białych rękawiczek ochronnych, które są produkowane zupełnie inną metodą i to bez zawartości alergenu jakim jest lateks. Na szczególną uwagę zasługują rękawice nitrylowe czarne, które dzięki swojej strukturze są dużo bardziej wytrzymałe na ścieranie i dodatkowo nie zawierają wewnątrz pudru, co zdecydowanie zwiększa komfort noszenia, dlatego są szczególnie polecane w gabinetach kosmetycznych, studiach tatuaży, służbie zdrowia, gastronomii, itp.

Zakładanie rękawiczek ochronnych jest obowiązkiem w wielu branżach, dlatego zawsze warto zwracać uwagę, czy kosmetyczka, która wykonuje nam zabieg ma je założone. W przeciwny wypadku pod żadnym pozorem nie należy godzić się na wykonanie żadnej usługi, gdyż niesie to wysokie ryzyko zakażenia.