Dobry pomysł na prezent

Moja siostrzenica miała jakiś czas temu urodziny. Nie wiedziałam jak zwykle co jej kupić bo moja córka jest od niej sporo młodsza. Zawsze wtedy pytam się po prostu mojej siostry co ona lubi. Siostra tym razem jednak powiedziała mi, że sama nie wie co by mogło się jej spodobać.

Zakup gry planszowej dla siostrzenicy

sklep z grami planszowymiPopytałam więc koleżanki z pracy, które też mają dzieci w podobnym wieku i wiedzą co bym mogła kupić. Jedna powiedziała mi żebym kupiła jej dobrą grę planszową. Takie gry są teraz podobno świetne i gra się w nie całą rodziną. Jest ot świetny sposób na spędzenie razem czasu wolnego zamiast cały czas grać na komputerze czy oglądać telewizję. Stwierdziłam, że może być to bardzo dobry pomysł. nie wiedziałam tylko gdzie taka grę mogę kupić. Jednak koleżanka powiedziała mi gdzie jest sklep z grami planszowymi właśnie. Pojechałam tam od razu po pracy. Okazało się, że jest tam bardzo duży wybór gier dla dzieci w rożnym wieku. Poprosiłam panią o pomoc bo nie wiedziałam na co się zdecydować. Powiedziałam ile córka siostry ma lat i czym się mniej więcej interesuje. Pani pokazała mi kilka gier, z których wybrałam jedną. Moim zdaniem była po prostu najbardziej ciekawa a zresztą nią będzie mogła się bawić cała rodzina. Nie kosztowała też dużo. Po wyjściu ze sklepu byłam z siebie zadowolona, że kupiłam jej właśnie coś takiego. Byłam też bardzo ciekawa tego jak na ten prezent zareaguje. Ładnie wszystko zapakowałam i poszłam do domu siostry.

Tam wręczyłam niespodziankę. Siostrzenica była zaskoczona ale też bardzo szczęśliwa gdy rozpakowała prezent. Powiedziała, że koleżanka z jej klasy też coś takiego ma i gra razem z mamą i tatą. Siostra dopiero po paru dniach zadzwoniła do mnie i powiedziała, że to ode mnie dostała najlepszy prezent.