Duże legowiska dla psów

Posiadając w domu psa, z pewnością wiemy, że bywa on czasem uciążliwy. W sezonie letnim gubi sierść, ślini się i często brudzi. Psa warto od samego początku uczyć gdzie jest jego posłanie i miejsce gdzie dostaje pożywienie.

Z czego jest zrobione legowisko dla psa?

legowiska dla dużych psówKażdy właściciel chce jak najlepiej dla swojego psa, dlatego też kupuje mu najlepszą karmę, zabawki, regularnie odwiedza weterynarza i uczy dyscypliny. Pies, który mieszka z nami w domu, musi wiedzieć gdzie jest jego miejsce i gdzie śpi, szczególnie jeżeli jest rasą osiągającą spore rozmiary. Psy najczęściej śpią na legowiskach, materacach, specjalnie przygotowanych kojcach, lub niekiedy z właścicielem. Jeżeli nas pies waży więcej niż dwadzieścia kilogramów, to przydadzą się nam legowiska dla dużych psów. Ich duży wybór znajduje się w sklepach zoologicznych i w internecie. Są najczęściej wykonane z waty poliestrowej i pokryte są specjalnym materiałem zabezpieczającym przed przemakaniem i brudem. Legowiska mogą być stosowane wewnątrz pomieszczeń, ale także możemy je położyć na polu pod jakimś zadaszeniem. Posiadają miękką powierzchnię do leżenia oraz boczne poduszki zwiększające komfort podczas snu. Poduszki są demontowane, więc w każdej chwili pies może spać na samych materacu, jeżeli legowisko będzie dla niego za małe. Brzegi legowiska są dość wysokie, aby pies nie wypadł w trakcie snu. Całe posłanie jest pokryte wymienną poszewką, uszytą z materiału powodującego, że woda się na nim skrapla, a nie wsiąka, zapewniając psu komfort.

W takim legowisku może leżeć nawet pies, który wrócił ze spaceru w jesienną pogodę. Łatwo je utrzymać w czystości, a w razie zabrudzenia poszewki można wyprać w pralce. Rozmiar legowiska powinien być dobrany do wagi i wielkości psa, aby komfortowo mu się leżało.