Elegancka pościel haftowana dla niemowląt

Pościel z haftem to obowiązkowy dodatek do wyposażenia dziecięcego pokoiku. Jeśli szykujemy kołyskę lub łóżeczko dla noworodka, nie możemy zapomnieć o pięknym komplecie pościeli. Zestawy dla najmłodszych różnią się od innych kołderek. Przede wszystkim haft jest dedykowany dla niemowląt. Można zamówić własny wzór i imię dziecka.

Klasyczna kołdra niemowlęca z haftem

pościel haftowana dla niemowlątBawełna i satyna to najczęściej wybierane materiały na kołderkę niemowlęcą. Proste i klasyczne kroje są jednocześnie bardzo eleganckie. Stylowa pościel haftowana dla niemowląt jest przewiewna i nadaje się do całorocznego użytkowania. Standardowe rozmiary kołderek dopasowane są do dziecięcej kołyski i łóżeczka. Najczęściej pasują do wymiarów 60 x 120 cm lub 70 x 100 cm. Takiej wielkości łóżeczka znajdziemy w większości sklepów dla niemowlaków. Także pościel z eleganckim haftem świetnie prezentuje się w niemowlęcej kołysce. Do wyboru są zarówno klasyczne, białe, kremowe odcienie, jak i barwne kolory niemowlęce. Najpopularniejsze są śnieżnobiałe pościele z kolorowym, dyskretnym haftem. Może to być zarówno imię dziecka, jak i postaci bajkowe oraz ornamentalne dekoracje kwiatowe i geometryczne. Falbaniaste obszycia nadal nie wychodzą z mody, podobnie, jak poduszki ażurowe wykonywane z połączenia kilku materiałów. Modne są błękity, zielenie, jasne brązy i nieśmiertelne róże dla dziewczynek. Pościel z haftem nie odbiega cenowo od kosztów zwykłej kołderki.

Haft jest nieodłącznym elementem dekoracyjnym dziecięcych kołderek. Zestawy pościelowe składają się z poszwy na kocyk lub kołderkę oraz z poszewki na poduszkę. Pamiętajmy jednak, by poduszka dla niemowlaka była płaska lub specjalnie wyprofilowana. Modne kolory kołderek to klasyczna biel i szarości oraz beże i barwy zielona, niebieska oraz róż.