Elektroniczny pomiar czasu podczas jazdy kolarzy

elektroniczny pomiar czasu

Kolarstwo to dyscyplina która zawsze mnie bardzo interesowała. Lubiłam jeździć na rowerze, co prawda tylko hobbystycznie, ale potrafiłam przejechać jednego dnia nawet kilkanaście kilometrów dziennie. To dawało mi dużo radości, a przy okazji utrzymywałam dzięki temu formę i kondycję fizyczną.

Elektroniczny pomiar czasu – awaria

elektroniczny pomiar czasuOstatnio oglądałam ważne zawody wojewódzkie. Nie były to mistrzostwa kraju, jednak dzięki nim można było dostać kwalifikacje do nich. Dlatego też stwierdziłam, ze pójdą zobaczyć te zawody z bliska. W końcu nie codziennie odbywają się takie zawody w mojej miejscowości. Stałam przy linii mety i oczekiwałam na kolarzy. Sprawdzałam co jakiś czas pomiar czasu żeby wiedzieć jakie tempo ma wyścig. Kolarze jechali w miarę równo, nikt się na razie nie wychylał. To dopiero miało nastąpić później. Nagle jednak telebim zrobił się cały czarny. Myśleliśmy że to problemu z zasilaniem, jakiś kabel się odłączył i to nic takiego. Okazało się że system wykonujący elektroniczny pomiar czasu się zawiesił. Ktoś z techników próbował szybko zaradzić sytuacji i zrestartować system, jednak nic to nie dało, a co gorsza dane się nie zapisały. Wtedy wiadomo, że pomiar czasu na zawodach jest nieważny. Wszyscy byli bardzo zawiedzeni.

Myśleliśmy, że elektroniczny pomiar czasu to najlepsze możliwe rozwiązanie, a tu się okazało, ze technika nas zawiodła. Trzeba było powtarzać wyścig bo danych nie było. I kibice byli zawiedzeni, ponieważ odeszli z niczym, nie mogli świętować, bo nie było zwycięzcy, a i kolarze byli zniesmaczeni, że bęa musieli powtarzać wyścig.

Źródło: