Gdzie kupić używany regał sklepowy?

Pół roku temu postanowiłem wprowadzić w swoim życiu zawodowym zmiany. Wcale nie małe, bo zrezygnowałem z etatu i zacząłem wdrażać w życie swój własny biznesplan. Od dawna miałem w planach otworzenie sklepu. Blokowały mnie jednak zawsze pieniądze, których miałem mało na rozruch.

Czy regał do sklepu może być używany?

regały sklepowe używanePewnego dnia jednak podeszła mnie żona i powiedziała, że przecież nie muszę mieć wszystkiego nowego. Wiele rzeczy mogę mieć używanych. Faktycznie, tłumaczyłem się, że nie mam na regały, oświetlenie, że nie mam na wyposażenie biura. Ale jeśli kupię regały sklepowe używane zamiast nowych i używany komputer zamiast nowego, to powinno się udać. I tak jak wiedziałem, skąd wziąć używany komputer, tak nie miałem pojęcia gdzie kupić używane regały. Były mi potrzebne najpilniej. Bo tego nie mogłem od nikogo pożyczyć. Krzesełko przyniosłem z domu, regały musiałem kupić. Popatrzyłem w Internecie, bo żywię przekonanie, że jeśli coś istnieje to na pewno jest w sieci. I faktycznie znalazłem różne oferty na różnych portalach. Tak sobie pomyślałem, że jeśli ktoś zamknie biznes i z takimi półkami zostanie to przecież ich nie wyrzuci, tylko będzie próbował sprzedać. Takie używane regały w niczym nie umniejszają sprzedawanemu towarowi tym bardziej, że ja miałem sprzedawać narzędzia. Nie potrzebowałem wymuskanych regałów do sprzedaży ciuszków dziecięcych. W zupełności wystarczały mi te, które znalazłem. Regał miał spełniać swoją funkcję i to było dla mnie najważniejsze. Gdy kupiłem resztę nowych i używanych rzeczy, i wyposażenia, wziąłem się za zatowarowanie.

Kilka dni później nastąpiło oficjalne otwarcie sklepu; Pół roku później zatrudniłem pracownika, bo tyle miałem roboty. Do dziś dziękuję żonie, że wtedy otworzyła mi oczy i mnie zmotywowała. Najpierw szukałem wymówki, teraz jestem wdzięczny za to, że ruszyłem do przodu i jestem spełniony zawodowo i prywatnie.