Ile kosztuje pasta CBD?

Wybór produktów konopnych jest na rynku bardzo duży. Dzięki temu, każdy z klientów może dobrać taki, który jest dopasowany do jego potrzeb oraz możliwości finansowych. Bowiem trzeba mieć na uwadze iż artykuły z kannabidiolem nie należą do najtańszych.

Najlepsze pasty konopne

pasta cbdWarto stosować jedynie takie produkty, jakie zawierają umiarkowane oraz duże ilości kannabidiolu, bowiem produkty zawierające od 1-5% tej substancji czynnej, używane są raczej do zwalczania bólów o lekkim nasileniu, a także stresu i napięcia. Natomiast jeżeli nabywamy produkt, w którym CBD jest na poziomie 10-20%, nadaje się on zarówno do zwalczania poważnych chorób, jak też można przyjmować go profilaktycznie, by im zapobiec. Jednym z najbardziej popularnych produktów konopnych jest pasta CBD. To czysty wyciąg z konopi, najczęściej otrzymywany metodą ekstrakcji nadkrytycznej dwutlenkiem węgla. Jest to produkt całkowicie legalny, albowiem nie znajdziemy w nim psychoaktywnego THC, co czyni go w pełni bezpiecznym. Pasty CBD cechują się nie tylko zawartością kannabidiolu, ale także wielu innych substancji czynnych, jak terpeny i fitokannabinoidy. Ten wyrób pochodzi wyłącznie z legalnych, uprawianych ekologicznie konopi. Oznacza to, że przy ich uprawie nie używa się pestycydów, herbicydów, ani sztucznych nawozów, co ma służyć najwyższej jakości produktu oraz stuprocentowemu bezpieczeństwu użytkowników. Koszt past konopnych jest zróżnicowany ze względu na stężenie procentowe kannabidiolu.

Pasty konopne kosztują najczęściej od kilkuset złotych do nawet ponad dwóch tysięcy. Nie jest to mało, ale te wyroby należy traktować nie jak suplement diety czy placebo, ale skuteczny lek. Natomiast nie jest on sprzedawany w aptekach, ponieważ jest całkowicie bezpieczny.