Jakie są ceny drzwi przesuwnych?

Oboje z mężem cenimy sobie dobrą jakość. Żadne z nas nie lubi plastiku i dokonując w życiu wyborów, mocno się tym sugerujemy. Na etapie kosztorysu naszego nowego domu zostały zadane nam pytania, na które odpowiedzi nie sprawiły nam problemu. Było oczywistym, że stolarka okienna będzie z drewna, żadna inna.

Zalety drewnianych drzwi tarasowych

drzwi przesuwne drewniane na tarasPani projektant powiedziałam, że w takim razie już trzeba szukać stolarza czy jakiejś innej firmy, która zajmie się naszym tarasem. Był dosyć oryginalny, złożony z części, a wyjście na niego składało się z drzwi przesuwnych. Taki taras sobie wymarzyliśmy. Projektantka powiedziała, że stolarka przyciemni nam elewację, ale dla nas nie miało to znaczenia. Wybraliśmy drewno nie ze względów estetycznych, ale dlatego, że jest ekologiczne i wytrzymałe. Zaimpregnowane, a potem odpowiednio pielęgnowane, miało służyć jeszcze naszym dzieciom i wnukom. Dlatego też drzwi przesuwne drewniane na taras były bardzo przemyślanym posunięciem. I jeśli przesuwne są pospolite, to drewniane – w dzisiejszych czasach – już mniej. Są droższe i wybierają je ci, dla których ważna jest klasa, styl, jakość i środowisko naturalne. A dla nas były to priorytety. Wychodzić na taras, na którym nie będę miała się czuć dobrze? Mijało się to z celem. Każde założenie musiało być spełnione. Dwa tygodnie później znaleźliśmy firmę, która robiła stolarkę drewnianą i nasze drzwi przesuwne były już zamówione do realizacji. Taras miał być gotowy w kwietniu.

Nie planowaliśmy budowy na „już” i na kilkanaście lat. Chcieliśmy, by nasz dom przetrwał pokolenia. Z materiałów dobrych jakościowo i zgodnie z wartościami, jakimi w życiu się kierujemy. Nie sztuką jest coś zbudować, ale sztuką jest zbudować coś trwałego, co przetrwa lata i będzie służyło następnym pokoleniom.