Kilkudniowa wycieczka rowerowa

W Polsce można na rowerze zwiedzić miejsca, których nie można poznać jeżdżąc na zorganizowane wycieczki. Wycieczka rowerowa po Polsce może nam dostarczyć niezapomnianych wrażeń. na rowerze zobaczymy miejsca i poznamy ludzi, których nie poznamy leżąc na plaży w Mielnie lub Kołobrzegu i zajadając się goframi. Wyprawa rowerowa to także doskonały sposób na oderwanie się od codzienności.

Wycieczka rowerowa w nieznane miejsca

wyprawy rowerowe polskaNa wyprawę rowerową najlepiej wybrać się w mało popularne i reklamowane miejsca. W Polsce ich nie brakuje. W każdym województwie można znaleźć prawdziwe perełki turystyczne. jednym z takich miejsc na doskonałą wycieczkę rowerową są Pałuki. Piękna kraina geograficzna położona w województwie kujawsko-pomorskim. Niedaleko oddalone piękne zabytki oraz perełki architektoniczne połączone z pięknymi wiejskimi krajobrazami stają się doskonałym miejscem na wycieczką rowerowa. Wyprawa rowerowa w te okolice dostarczy nam niezapomnianych wrażeń. Wycieczkę rowerową możemy od Gąsawy, gdzie możemy zobaczyć unikatowy trzynastowieczny kościół. osiem kilometrów trasy rowerowej prowadzi do zabytkowego skansenu w Biskupinie. Przy okazji możemy podziwiać piękne wiejskie widoki i oddychać czystym powietrzem. Pałuki jest regionem czysto rolniczym, pozbawionym dużego przemysłu. Po wpisaniu w przeglądarkę internetową frazy wyprawy rowerowe polska, możemy znaleźć wiele takich turystycznych perełek.

Turystyka rowerowa w Polsce dopiero się rozwija. Coraz chętniej Polacy wsiadają na rowery i wybierają się na wyprawy rowerowe. jest to wspaniała rozrywka także dla całej rodziny. Zwiększająca się baza noclegowa, pola namiotowe, kempingi sprawiają, że coraz łatwiej i przyjemniej podróżuje się w Polsce na rowerach. Zastanówmy się, czy nie lepiej, spędzić aktywnie urlop, wybrać się na wycieczkę rowerową niż wylegiwać się na plaży.