Korzystanie z usług agencji PR

Każdy biznesmen zapewne nie raz zastanawiał się nad tym, czy nie powinien przeznaczać większej ilości pieniędzy na szeroko pojęty marketing. Postanowiłem, że skoro w tym miesiącu udało mi się zrobić tak dużą nadwyżkę, to czas najwyższy na inwestycje.

Chciałem zatrudnić naprawdę dobrą agencję PR

agencja PROkazało się, że moi znajomi znają firmę, która w pełni spełniała moje oczekiwania. Natychmiast skontaktowałem się z nimi i umówiłem na wizytę. Przyszedł do mnie miły, młody mężczyzna, który okazał się być bardzo kompetentny. Był on przedstawicielem agencji PR i przyszedł po to, by omówić wstępne warunki współpracy. Wszystko do tej pory brzmiało doskonale – byli skłonni przyjąć moje zlecenie i nie chcieli wcale tak wysokiej zapłaty, jak spodziewałem się, że przyjdzie mi uregulować. Okazało się, że mają oni wakacyjną zniżkę, na którą udało mi się załapać. To było bardzo miłe z ich strony – wiedziałem, że na pewno zapamiętam to na długo. Kolejna wizyta była już znacznie bardziej konkretna, i prawda jest taka, że dopiero teraz zobaczyłem, jak profesjonalna jest ta agencja PR. Okazało się, że w pełni poznali oni moją branże i pokazali mi możliwości i opcje, których nie widziałem przez cztery lata prowadzenia firmy. Powiedzieli, że w ten sposób mogę gwałtownie zwiększyć swoją sprzedać, a oni zajmą się reklamami, kampaniami i marketingiem. Przede wszystkim jednak chcieli sprawić, że moja firma będzie kojarzyła się ludziom bardzo ciepło i pozytywnie – w końcu głównie byli oni agencją PR. Efekt końcowy był zadziwiający – nie spodziewałem się, że uda im się zrobić tak wiele dobrego dla mojej firmy w tak krótkim czasie.

Wszystko było zrobione po prostu doskonale. Efekty były świetne, kontakt przez cały czas na wysokim poziomie i brak jakichkolwiek ukrytych kosztów. Wiedziałem, że znalazłem sobie agencję, którą najpewniej zatrudnię na długie lata.