Kostium kąpielowy w dużym rozmiarze

Kobiety o obfitych kształtach często mają problem ze znalezieniem dla siebie odpowiedniego ubrania, bielizny, a nawet kostiumu kąpielowego. Taka figura jest wymagająca, gdyż pewne miejsca trzeba podkreślić, a inne zakryć.

Modele kostiumów kąpielowych w dużych rozmiarach

kostiumy kąpielowe duże rozmiaryLato każdego roku jest sporym wyzwaniem dla pań, które noszą większe rozmiary i planują spędzić urlop na plaży. Większość strojów kąpielowych ma rozmiary od XS do XL, a sporo pań ma większy rozmiar. W takiej sytuacji trzeba szukać specjalnych sklepów posiadających same duże rozmiary. Strój kąpielowy powinien być idealnie dopasowany do sylwetki, a jego właścicielka powinna się w nim dobrze czuć. Kostiumy kąpielowe duże rozmiary są dostępne w wersji jedno, lub dwuczęściowej. Jednoczęściowe kostiumy najlepiej się sprawdzają na basenie, natomiast na plażę lepiej wybierać popularne bikini, ale oczywiście jest kwestia indywidualna. Kobiety najczęściej przez obfity biust mają problem ze znalezieniem idealnego kostiumu, bo mało który będzie na nim dobrze leżał. Musi on mieć miękkie miseczki i fiszbiny, które doskonale podtrzymają spory biust i ładnie go wyeksponują. Majtki w takich kostiumach muszą mieć wysoki stan, aby ładnie podkreślić krągłe pośladki i zaznaczyć talię. Panie o sporej tuszy nie muszą się ograniczać do koloru czarnego, który jak wiadomo wyszczupla, gdyż nowe modele kostiumów mają takie fasony, które optycznie zmniejszają figurę o kilka rozmiarów. Mogą być gładkie, albo wzorzyste, w zależności od gustu.

Panie o krągłych kształtach nie musza się chować za workowatymi strojami, czy nie ściągać krótkich spodenek i podkoszulków na plaży, bo bez problemu znajdą model dla siebie. Trzeba jedynie znaleźć odpowiednie sklepy, lub poszukać strojów w internecie.