Legalny susz konopny

Konopie to rośliny, które są na Ziemi dłużej od ludzi, toteż były na pewno jednymi z pierwszych, z którymi zetknął się prehistoryczny człowiek. Nie wiemy, jak i do czego były one wykorzystywane, ale znaleziska świadczą, że były regiony, gdzie trudniono się ich uprawą na szeroką skalę.

Gdzie nabyć legalną marihuanę CBD?

susz konopny 1gNa początku zaznaczyć należy, że nie każda marihuana jest legalna, albowiem w sprzedaży dostępne są tylko kwiatostany konopi siewnych (sativa). Jest tak, ponieważ charakteryzują się niską, wręcz śladową, zawartością tetrahydrokannabinolu (THC), więc nie wykazują właściwości psychoaktywnych, co oznacza, że nie odurzają ani, tym bardziej, nie uzależniają. Natomiast mają właściwości terapeutyczne, co potwierdza wiele badań naukowych, dostępnych od ręki w internecie. Gdy chodzi o cenę, susz konopny 1g to koszt od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych – w zależności od odmiany oraz procentowej zawartości kannabidiolu. Dodać trzeba, że marihuana CBD to produkt, nie tylko, naturalny, ale też ekologiczny. Jest tak, albowiem pochodzi z upraw, gdzie nie stosuje się chemicznych oprysków, sztucznych nawozów, GMO czy też stymulantów wzrostu. Warto również podkreślić, że susz dłużej zachowa świeżość i aromat, gdy będzie przechowywany w szklanym opakowaniu. Dedykowane temu słoiczki znaleźć można w sieci – w sklepach konopnych, jak też na popularnych portalach aukcyjnych. Gdy chodzi natomiast o ich cenę, to zależna jest od ich pojemności.

Marihuana CBD to produkt, cieszący się bardzo dużym zainteresowaniem konsumentów, gdyż jest niedrogi, a co najważniejsze, efekty jego użycia są wyraźnie i szybko odczuwalne, tyle, że nie w postaci odurzenia, ale naturalnego relaksu, połączonego z rozluźnieniem mięśni i znaczną redukcją stresu.