Lex Luthor i cięcie laserem kryptonitu

cięcie laserem

Alexander Joseph „Lex” Luthor, bo tak brzmi całe imię i nazwisko wroga supermana, jest człowiekiem, który ponad wszystko chce mieć władze nad światem. Jest to szalony naukowiec, który posunie się do wszystkiego, aby być władca wszystkich.

Cięcie laserem pomogło w stworzeniu włóczni

cięcie laseremJako, że to zły charakter, to Superman, walczy z nim, aby ocalić ludzkość, przed takim szalonym oraz świrniętym naukowcem. Po raz kolejny udowodnił, ze nie cofnie się przed niczym. W Warszawie wybudował tajne laboratorium, gdzie przeprowadzał doświadczenia nad supermocą, która ma unicestwić, tego superbohatera, jakim jest Superman. W Warszawskim laboratorium znajdował się dość duży kawałek kryptonitu, które wiadomo osłabia tego superbohatera z Ameryki. Lex Luther chciał z tego kryptonitu wykonać specjalną włócznię, którą przeszyje Supermana, dlatego do tego potrzebował pomocy takiej czynności jak cięcie laserowe. To właśnie cięcie laserem pomogło mu wykonać specjalny kształt włóczni, które miała być bronią na Supermana. Rękojeść wykonał z trwałego metalu jakim jest stal, oczywiście taka nierdzewna, które będzie trwalsza. Także aby dopasować kryptonit do stali potrzebował cięcia laserowego. Produkcja tejże broni trwała bardzo długo po około miesiąc. Wiadomo Lex był bardzo wymagający a przy okazji świrnięty.

Jednak w końcu mu się udało stworzyć broń, która miała pokonać, tego nie pokonanego Supermana. Teraz tylko musi stworzyć jakiś moment, kiedy spotka się z Supermenem i będzie mógł użyć swojej broni, aby pokonać Supermena i zdobyć władze nad światem,. Bo już wtedy nikt go nie pokona.