Lokalna strona z pompami ciepła

Jakiś czas temu wpadliśmy ze znajomym na ciekawy pomysł. Jako, że jesteśmy studentami ostatniego roku studiów o specjalizacji odnawialne źródła energii planujemy naszą przyszłość zgodnie z profilem edukacji. Oboje oprócz alternatywnych sposobów wytwarzania energii interesujemy się również informatyką.

Pomysł strony o pompach ciepła

pompy ciepła kujawsko pomorskieJa programuje a kolega tworzy strony internetowe. Z połączenia tych dwóch pasji pojawił się pomysł na przyszłościowy biznes. W chwili obecnej odnawialne źródła energii stają się coraz popularniejsze. W związku z tym po ukończeniu studiów planujemy założyć własną stronę internetową o tej tematyce. Na portalu pojawiały by się regularnie wiadomości z regionu oraz najważniejsze newsy dotyczące uwarunkowań prawnych oraz światowych wydarzeń. Myślę, że portal ten ma prawo zaistnieć. Nie ma podobnej strony, która podchodziła by do tematyki lokalnie. Szczególnie chcemy nałożyć nacisk na pompy ciepła kujawsko pomorskie. Jest to województwo, w którym powstaje coraz więcej firm specjalizujących się w pompach ciepła. Ogólnie na studiach pompa ciepła jako alternatywne źródło wytwarzania energii zawsze interesowała mnie najbardziej. Chciałbym związać swoją przyszłość właśnie z tymi urządzeniami. Bardzo lubię pisać wszelakie artykuły o tej tematyce. Zgoła odmiennie kształtuje się pogląd na odnawialne źródła energii mojego znajomego. On z kolei bardzo interesuje się panelami fotowoltaicznymi, w których tematyce staje się powoli ekspertem. Razem z naszym zaangażowaniem i wiedzą z zakresu informatyki oraz wykształceniem kierunkowym z odnawialnych źródeł energii tworzymy całkiem niezły zespół.

Strona ma ruszyć w przyszłym roku. Obecnie skupiamy się na zaliczeniu ostatniego semestru oraz przygotowaniach do obron prac dyplomowych. Jedną z nich jest właśnie projekt strony internetowej o tematyce odnawialnych źródeł energii.