Mój pierwszy grill Weber

Od jakiegoś czasu szukałam dobrego elektrycznego grilla. Wcześniej nigdy nie używałam takiego sprzętu, a więc bardzo zależało mi na tym żeby znaleźć taki grill, który będzie naprawdę dobry i nie sprawi, że odechce mi się korzystania z grilla w kuchni. Grill chciałam używać głównie do smażenia mięs, ponieważ przygotowywane w ten sposób jest ono trochę zdrowsze i lepiej smakuje.

Model Q 1400 to profesjonalny grill elektryczny

weber q 1400Żeby wybrać grill przeczytałam dużo informacji na temat grillów elektrycznych do domu w Internecie. Chciałam dowiedzieć się jakie firmy są najbardziej popularne i czym powinien charakteryzować się dobry grill. Potem poszłam do sklepu ze sprzętem kuchennym i tam sprzedawca polecił mi grille Weber. Czytałam o nich i wiedziałam, że są dobre. Dlatego też zdecydowałam się na grill Weber Q 1400, ponieważ moim zdaniem jest to sprzęt bardzo solidnie wykonany i zaprojektowany w ten sposób by być jak najbardziej funkcjonalnym. Grill ten oprócz świetnych możliwości jeżeli chodzi o grillowanie potraw to wyróżnia się też dizajnem. Grill wygląda bardzo nowocześnie dzięki czemu nawet zostawiony na moim blacie kuchennym nie zagraca go tylko jest właściwie ozdobą kuchni. Myślę, że jeżeli będziemy z mężem wymieniać nasz zwykły grill ogrodowy na węgiel to poszukamy jakiegoś sprzętu w asortymencie firmy Weber.

Używanie grilla Q 1400 jest niezwykle proste i wygodne. Tak jak obiecuje producent łatwo się go czyści, co sprawia, że korzystanie z niego jest jeszcze przyjemniejsze. Muszę oczywiście też wspomnieć o tym, że przygotowywane na nim mięso, czy też warzywa zawsze wychodzą mi smaczne i nigdy mi się nie zdarzyło jeszcze niczego przypalić. Zdecydowanie mogłabym polecić ten grill każdemu, kto szuka dobrego grilla elektrycznego.