Od kogo wynająć hale namiotowe?

Mój szef postanowił zorganizować profesjonalny bankiet dla potencjalnych inwestorów. Chciał w ten sposób pokazać, że firmie zależy na dobrych kontaktach biznesowych. Uznałem, że to całkiem niezły pomysł. Zostałem zresztą wyznaczony do tego, aby przygotować odpowiednie miejsce i catering. Z radością się tym zająłem, bo lubię organizować różne wydarzenia.

Spotkanie biznesowe w halach namiotowych

wynajem hal namiotowychGości na tym wydarzeniu miało być sporo. Szef postanowił zaprosić znane osobistości, aby uświetniły wieczór piękną muzyką i tańcem. Dodatkowo wymyślił, że impreza będzie się odbywała w plenerze. Miałem już więc pewne wytyczne, co do tego miejsca. Wiedziałem, że skoro to ma być plener to konieczny będzie wynajem hal namiotowych. W końcu w naszych polskich warunkach nie zawsze możemy cieszyć się piękną pogodą. Nie można było ryzykować, że deszcz przeszkodzi w przybyciu ważnym dla nas osobom. Przejrzałem oferty wypożyczalni tego typu namiotów i w sumie długo zastanawiałem się, którą wybrać. Świadczyły podobne usługi w podobnych cenach. Ostatecznie do jednej firmy przekonała mnie przemiła pani, która odebrała telefon właśnie w tej firmie wynajmującej. Byłem zadowolony, że wreszcie mam usługodawcę od namiotów. Umówiłem się na konkretny termin, wybrany przez szefa. Zamówiłem trzy hale, bo tak dużo miało być gości. Trzeba było też zorganizować scenę, ale to na szczęście nie należało do moich obowiązków. Słabo znam się na sprzęcie i tym podobnych rzeczach.

Kiedy już załatwiłem hale, to pozostało mi zamówienie cateringu. Poszło mi to szybko, bo w tej branży miałem znajomości. Nieraz zdarzało mi się zamawiać jedzenie w różnych okolicznościach. Wybrałem najlepszą, moim zdaniem, firmę. Na szczęście mieli jeszcze wolny termin. Pozostało mi czekać na dalszy rozwój wypadków.