Pierścionek zaręczynowy z diamentem

Większość par, po pewnym czasie zaczyna się zastanawiać nad przyszłością swojego związku. Jedni decydują się na kolejny krok, czyli ślub, a inni decydują się na pozostanie w danym momencie życia. Jeżeli ślub, to muszą być zaręczyny.

Wybór najlepszego pierścionka zaręczynowego

pierścionki zaręczynowe z diamentemNajczęściej po paru latach związku, ludzie decydują się na powiedzenie sobie sakramentalnego „tak”. To ważny moment w ich wspólnym życiu, który poprzedza inne ważne wydarzenie, a mianowicie zaręczyny. Każda panna młoda idąc do ślubu ma już na palcu pierścień zaręczynowy, który dostała od swojego ukochanego w momencie kiedy prosił ją o rękę. Najczęściej mężczyźni kupują pierścionki zaręczynowe z diamentem dla swoich wybranek, bo są symbolem wielkiej miłości i luksusu. To wyjątkowy podarunek, bo symboliczny, dlatego musi być starannie dobrany do stylu i gustu właścicielki. Idąc do jubilera, każdy facet powinien znać rozmiar palca swojej kobiety, bo niedopasowany pierścionek może wprawiać wybrankę w zakłopotanie. Do wyboru są modele wykonane z żółtego i białego złota oraz mogą być zdobione cyrkoniami, diamentami, albo innymi szlachetnymi kamieniami. Klasyczne pierścionki posiadają duży diament bez zbędnych dodatków, który jest okazem samym w sobie. Wybór jest bardzo duży, dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość i zarezerwować trochę wolnego czasu, bo znalezienie idealnego pierścionka zaręczynowego nie jest proste. Poza tym od niego też zależy, czy ukochana się zgodzi i powie wyczekiwane słowo „tak”.

Pierścionki zaręczynowe różnią się od pozostałych przede wszystkim wyglądem i ilością, albo wartością cennych kamieni. Znajdziemy je w stałej ofercie każdego salonu jubilerskiego, bo to główny wyrób. Ceny pierścionków są bardzo zróżnicowane i mogą kosztować nawet kilkanaście tysięcy złotych.

Opublikowany w Moda