Planowanie trasy rowerowej wiodącej szlakiem Green Velo

Infrastruktura rowerowa rozwija się w całym kraju w bardzo szybki sposób, a jednym z dowodów na ten niewątpliwie godny pochwały trend jest na przykład piękny szlak po wschodniej części Polski — Green Velo. Zaczyna się on w okolicach Gdańska i Elbląga, a kończy w Bieszczadach. Dzięki imponującej długości szlaku oraz jego przebiegowi, jesteśmy w stanie zwiedzić na rowerze najpiękniejsze zakątki wschodniej części naszego kraju.

Green Velo – planowanie trasy oraz noclegów

green velo noclegiDzięki niezwykle rozwiniętej infrastrukturze rowerowej na szlaku, mamy okazję skorzystać nie tylko z punktów na trasie, takich jak wiaty, ławki, stoliki czy kosze na śmieci. Kiedy planujemy wielodniową wyprawę po wschodnich województwach szlakiem Green Velo noclegi możemy rezerwować, korzystając z wielu punktów niedaleko trasy. Dzięki temu, że szlak prowadzi przez tereny, gdzie znajdują się małe miasteczka turystyczne, mamy okazję skorzystać z wielu pokoi, które są idealne dla rowerzystów. Osoby kochające rower mogą zatem korzystać z bazy agroturystycznej, która jest dominującą bazą noclegową na tych terenach. Dzięki licznym domom gościnnym oraz ośrodkom wypoczynkowym, rowerzyści mogą skorzystać z bieżącej i ciepłej wody, zjeść smaczny i ciepły posiłek, oraz wypocząć w jedno, dwu czy wieloosobowych pokojach, które można wynająć za bardzo niewielkie pieniądze. Zależnie od długości trasy, każda wyprawa może liczyć na kilkanaście różnych miejsc noclegowych do wyboru.

Każdy rowerzysta, przemierzający dziesięć, sto czy kilkaset kilometrów, oprócz bardzo ciekawych miejsc, oraz miejscowości, może liczyć na rozbudowaną ofertę noclegową, która zadowoli każdego użytkownika dwóch kółek. Dzięki ciekawej ofercie agroturystycznej możemy z powodzeniem przejeżdżać wiele kilometrów szlakiem Green Velo.