Polecana szkółka dla psów

Moja rodzina ostatnio podjęła niezwykle ważną decyzję. Wraz z mężem i synem zdecydowaliśmy się na kupno psa. Praktycznie od zawsze towarzyszyły nam przeróżne zwierzęta, jednak teraz zdecydowaliśmy się praktycznie na nowego członka rodziny. Naszą uwagę przykuł mały rottweiler. Mąż już kiedyś miał psa właśnie tej rasy, dlatego nie baliśmy się ewentualnego agresywnego zachowania. Potrzebne nam było jednak polecane szkolenie szczeniąt w Warszawie.

Szkolenie dla psów w młodym wieku

polecane szkolenie szczeniąt w WarszawieStereotypowo wydaje się, że rottweilery to psy, które stwarzają wielkie zagrożenie, są agresywne i pod żadnym pozorem nie nadają się dla rodziny z dziećmi. Jednak nic bardziej mylnego; wszystko zależy od właściciela. Jeżeli pies jest dobrze ułożony, wychowany i wykonuje komendy to owa rasa nie wyróżnia się pod względem agresji od żadnej innej. Po prostu są to psy, które wymagają szczególnej uwagi, jednak wszelkie trudy rekompensują wielkim oddaniem, a także inteligencją ponieważ w mig łapią wszelkie komendy. Udaliśmy się więc na polecane szkolenie szczeniąt w Warszawie, gdyż najlepiej jest zacząć jak najwcześniej, wtedy gdy piesek jest jeszcze mały ponieważ właśnie w tym momencie nauka przychodzi mu najłatwiej i po prostu nie ma on w sobie jeszcze pewnych złych nawyków i zachowań, których trzeba byłoby go oduczyć. To trochę jak z dzieckiem, które jest otwarte na świat i szybko uczy się nowych rzeczy.

Pojechaliśmy na pierwsze zajęcia,gdzie poznaliśmy panią Magdę,która od wielu lat zajmuje się szkoleniem zwierząt. Przez pewien czas pracowała nawet w policji z psami, które na co dzień poszukują różnych substancji zakazanych lub też po prostu tak jak ludzie ścigają przestępców. Samo szkolenie rozpoczęło się od nauki podstawowych komend takich jak siad.