Poprawienie elastyczności i ukrwienia skóry poprzez osocze

Coraz bardziej popularnym zabiegiem w salonach kosmetycznych i gabinetach medycyny estetycznej staje się wampirzy lifting. Nazwa zabiegu może nie zachęcać, ale wbrew pozorom jest to jedna z najlepszych metod stymulujących komórki skóry.

Zalety stosowania osocza bogatopłytkowego – redukcja zmarszczek

wampirzy lifting KatowiceDzięki takiemu liftingowi możliwa jest nie tylko rewitalizacja, ale również regeneracja skóry. Aby wykonać zabieg, najpierw konieczne jest wyizolowanie osocza bogatopłytkowego z krwi osoby, która poddaje się zabiegowi. Później takie osocze podawane jest do skóry za pomocą iniekcji, czyli bardzo łatwą metodą. Oczywiście są różne metody wstrzykiwania osocza bogatopłytkowego. Można je wstrzykiwać metodą tradycyjną, wzdłuż zmarszczek, liniowo, jak w mezoterapii. W osoczu bogatopłytkowym znajduje się tzw. czynnik wzrostu. Ten z kolei prowadzi do rewitalizacji skóry. Dzięki czynnikowi wzrostu skóra staje się jędrna i młoda. Zabieg jakim jest wampirzy lifting Katowice ma też inne zalety. Stymuluje on komórki macierzyste, a także fibroblasty. Te drugie są komórkami, które odpowiadają za wytwarzanie kolagenu. Kolagen z kolei jest białkiem, które odpowiada za elastyczność i sprężystość skóry. Efekty wampirzego liftingu są naprawdę długotrwałe. Poza tym jest to zabieg bardzo bezpieczny. Nie ma tu mowy o jakichkolwiek reakcjach zapalnych, alergicznych, ponieważ osocze pochodzi od tej samej osoby, które poddaje się zabiegowi.

Wampirzy lifting bardzo dobrze wygładza zmarszczki oraz wszelkie bruzdy na twarzy. Oprócz tego poprawia napięcie oraz gęstość skóry. Jest często stosowany na tzw. lwią zmarszczkę. Poprawia ukrwienie, dotlenienie oraz nawilżenie skóry. Lifting prowadzi do wzmocnienia włosów i zabezpieczenia przed ich wypadaniem. Taki lifting można stosować nie tylko na twarz, ale też głowę, dłonie, szyję.