Poszukiwania bielizny do karmienia niemowląt

Dosłownie kilka dni temu urodziłam dziecko. Od razu po porodzie zaczęłam karmić piersią. Największy problem miałam ze znalezieniem odpowiednich bluzek i koszulek oraz staników, które umożliwią mi swobodne wyjęcie piersi z pod bluzki, a zarazem sprawią, że zachowam choć odrobinę intymności. Jedna z mam na oddziale w szpitalu poradziła mi jednak skuteczne rozwiązanie.

Jaką bieliznę wybrać do karmienia niemowląt?

bielizna do karmienia niemowlątPoleciła mi ona bluzki rozpinane z przodu na wysokości biustu. Jednakże, jeszcze ważniejsze od odpowiedniej koszulki jest odpowiednia bielizna. Dowiedziałam się od niej, że istnieją specjalne biustonosze przeznaczone do karmienia piersią. Powiedziała mi, że taka bielizna jest bardzo wygodna i praktyczna. Przede wszystkim miseczki biustonosza posiadają specjalne miejsce na wkładki laktacyjne. Bielizna do karmienia niemowląt nie przesiąka mlekiem i można dosyć długo nosić go w sposób higieniczny. Niektóre biustonosze do karmienia niemowląt posiadają także warstwy nieprzesiąkalne od wierzchniej strony. Dzięki temu nawet jeśli wkładka przesiąknie, na koszulce nie zostaną brudne i nieestetyczne plamy. Jednakże jeszcze ważniejsze w takiej bieliźnie do karmienia niemowląt jest to, że takie biustonosze posiadają odpinane z przodu miseczki na guziki. W ten sposób można dyskretnie uchylić kawałek piersi i podać dziecku zachowując przy tym intymność.

Zobaczyłam wśród wielu pacjentek szpitala taką bieliznę do karmienia niemowląt. Uznałam, że najlepiej będzie jak sama wypróbuje taki biustonosz. Już wkrótce okazało się, że to był bardzo dobry wybór. Udało mi się dostać taką bieliznę w bardzo dobrej, atrakcyjnej cenie, jednej z najniższej na rynku. Taka bielizna okazała się bardzo wygodna zarówno na co dzień, jak i na większe wyjścia. Byłam zadowolona.

Opublikowany w Moda