Potrzebowałem nowego komputera do e-sportu

Od kilku lat jestem zawodowym graczem w pewnej grze komputerowej. Jestem dosyć znany na scenie esportowej, mam podpisane kontrakty z różnymi firmami, które dostarczają mi swoje produkty esportowe w celu ich przetestowania i reklamy. Mój obecny komputer wygrałem w swoim pierwszym zwycięskim turnieju, spisywał się bardzo dobrze i pozwalał również na transmisję na żywo.

Poszukiwania nowego komputera do esportu

nowy komputer do esportuNiestety czas mijał a aktualizacje w grze oraz rozwój monitorów sprawił, że komputer nie dawał sobie rady z wyświetleniem odpowiedniej ilości klatek na sekundę przy jednoczesnym nadawaniu na żywo. Musiałem kupić nowy komputer. Z racji, że nie zarabiam mało, a widzowie dosyć hojnie obdarowują mnie napiwkami, chciałem kupić komputer z prawdziwego zdarzenia, bez żadnych kompromisów. Komputer miał oferować mi najlepszą wydajność podczas gry i streamowania. W wyszukiwarce wpisałem nowy komputer do esportu. Wyskoczyło mi kilka ciekawych linków gdzie różne sklepy oferowały swoje komputery dla “prawdziwych graczy” jednak, żaden mi nie odpowiadał. Postanowiłem wejść na jedno z popularnych forów gdzie fanatycy sprzętu komputerowego prezentują swoje propozycję zestawów komputerowych. Zjechałem na sam dół aby zobaczyć co ma w sumie najdroższy zestaw. To co tam zobaczyłem niemal zwaliło mnie z nóg, specyfikacja oraz wygląd tego komputera była po prostu nieziemska. Musiałem go mieć, cena nie grała roli.

Czas oczekiwania na komputer był dość długi jednak warto było na niego czekać. Gdy go rozpakowywałem, czułem jak cały drżę, normalnie mi się to nie zdarza, ponieważ nauczyłem się panować nad ciałem podczas rozgrywki. Komputer jest ultraszybki i po prostu piękny. Teraz będę mógł pochwalić się moim widzom na co przeznaczyłem ich liczne datki.