Protetyka to nie tylko protezy całościowe

Wiele osób kiedy słyszy o protetyce ma od razu przed oczami wizję sztucznej szczęki w dwóch częściach. Fakt, to główne zajęcie protetyków, jednak nie tylko. Protetyka to też protezy częściowe i tworzenie różnych implantów. Współpracują ściśle ze stomatologami, są w kontakcie i wykonują dla nich różne zlecenia, na przykład wkłady koronowe.

Super protetyk i niskie ceny

protetyka - cennik z OlsztynaJa miałam akurat taki problem, że potrzebowałam  szczęki dolnej, czyli częściowej.Na szczęście protetyka – cennik z Olsztyna nie był zbyt wysoki za taką usługę. Chorowałam i musiałam usunąć sobie wszystkie zęby leczone kanałowo i z implantami. Mało zdrowych zębów mi tam zostało, więc postanowiłam wszystkie wyrwać i zrobić protezę. Na szczęście górę miałam zdrową, więc chociaż ten dół mi został. Kiedy już wyrwano mi wszystkie zęby, czas był na wizytę u protetyka na wycisk. Dostałam skierowanie do niego od mojej pani stomatolog. Wycisk, czyli standardowa sprawa- pobranie wzoru szczęki, żeby móc do niego dopasować idealną protezę, która nie będzie nam przeszkadzać. Za jakiś czas mogłam już ją odebrać. Była bardzo porządnie wykonana i kolor zębów sztucznych, idealnie dopasował się do tych górnych. Przymierzyłam ją i na początku było mi trochę dziwnie. Jednak z czasem się przyzwyczaiłam. Protetyk zapytał tylko, czy nic mnie nie uwiera i czy może tak być. W jednym miejscu poczułam jakiś mały dyskomfort, ale w krótką chwilę zostało to spiłowane i uregulowane.

Obawiałam się, że będę musiała za moją protezę zapłacić o wiele więcej. Jednak udało się zmniejszyć koszty. Zawsze trzeba dokładnie szukać i sprawdzać cenniki bo można się nieźle zaskoczyć. Moja proteza jest bardzo wygodna i w końcu mogę się szeroko uśmiechać, bo nie muszę się już wstydzić moich braków w uzębieniu.