Przewóz zwierząt z Polski do Angli

Uwielbiam podróżować i tak samo kocham mojego zwierzaka. Mam znajomych za granicą i w wakacje nadarzyła się świetna okazja, aby w końcu ich odwiedzić. Jednak nie mogłam zostawić mojego pupila samego. Nie chciałam dawać go żadnej koleżance, bo po pierwsze taka rozłąka to stres dla psa, a po drugie nie chciałam się z nim rozstawać i męczyć koleżanki opieką.

Komfortowe przewozy zwierzaków

przewóz zwierząt polska anglia polskaMyślałam, że przez to mój wyjazd będzie niemożliwy. Jednak postanowiłam poszukać trochę o tym w internecie, czy przewóz zwierząt polska anglia polska jest w ogóle możliwy. Nie miałam pojęcia, że znajdę tyle ofert. Najwidoczniej właściciele linii przewozowych również mają na względzie dobro naszych zwierzaków. Przeczytałam tylko, że jeżeli jest to mały pies, to musi mieć specjalny transporter i książeczkę szczepień. Jest to wymagane, ponieważ szczepienie na wściekliznę jest obowiązkowe, a kierowca nie może narażać zdrowia innych pasażerów. No i kupiłam bilet dla siebie i zwierzaka i ruszyliśmy w drogę. Byłam szczęśliwa, że jednocześnie mam ze sobą mojego najlepszego przyjaciela i że mogę odwiedzić moich znajomych za granicą. Podróż przebiegała spokojnie. Martwiłam się, jak mój pies zniesie taką długą podróż. Na początku był widocznie zestresowany, bo nie wiedział co się dzieje. Podróżował już ze mną wcześniej, ale raczej samochodem, rzadziej autobusami. A jak już to tylko kawałek, ze dwa przystanki. Później w drodze już grzecznie siedział i spał. Na postojach wyprowadzałam go na smyczy, żeby się załatwił.

Mimo tak długiej podróży, jakoś przetrwaliśmy z moim ukochanym psiakiem. Wszystko przebiegło bez jakichkolwiek problemów, pasażerowie i kierowca byli bardzo mili i każdy się zachwycał moim małym pieskiem. Dojechaliśmy na miejsce szczęśliwie.