Rajstopy przeciwżylakowe dla kobiet

Każda kobieta chce mieć piękne nogi, ale w ciągu życia jest wiele czynników, które skutecznie przeszkadzają w osiągnięciu tego celu. Siedząca praca, mało ruchu, ciążą, czy uwarunkowania genetyczne prowadzą do powstawania żylaków.

Czy w ciąży wychodzą żylaki?

rajstopy ciążowe przeciwżylakoweOkres ciąży jest wyjątkowym czasem dla każdej kobiety, ale także wymagającym. Szczególnie ostatnie miesiące są sporym obciążeniem dla kręgosłupa i nóg, ponieważ brzuszek już sporo waży. Wielu kobietom w tym okresie wychodzą na nogach nieestetyczne żylaki, które warto jak najszybciej leczyć. Lekarze często polecają kobietom rajstopy ciążowe przeciwżylakowe, które pomagają w skutecznej walce z tą przypadłością. Żylaki na dolnych kończynach mogą się pojawiać z wielu powodów, a najczęściej jest to nadwaga, ciąża, czy uwarunkowania genetyczne. Zdecydowanie lepiej im zapobiegać niż je leczyć, bo często się kończy na chirurgicznym usuwaniu żylaków. Jeżeli już się pojawią, to warto stosować odpowiednie rajstopy uciskowe, które poprawiają ukrwienie i wspomagają leczenie. Są one wskazane przy stwierdzonej żylakowatości z pojawiającymi się obrzękami, po opuchnięciu pourazowym, czy dla kobiet w ciąży z cięższą żylakowatością. Taki model jest nieco inny niż klasyczne rajstopy przeciwżylakowe, ponieważ góra musi być bardziej elastyczna i mniej opinająca ze względu na powiększający się brzuszek. Rajstopy  są dostępne w wielu kolorach mniej, lub bardzie przeźroczystych, więc każda kobieta dobierze je sobie do konkretnej stylizacji.

Zawsze lepiej zapobiegać żylakom niż je leczyć, bo mogą one powodować sporo komplikacji. Są bolesne i nieestetyczne, a noszenie rajstop przeciwżylakowych znacznie zmniejsza ten dyskomfort. Cena takiego modelu zaczyna się od około trzydziestu złotych za parę.

Opublikowany w Moda