Remontujemy stary dom

Rok temu kupiliśmy z mężem dom na wsi. Całkiem nieduży, z małym ogrodem. Sąsiedzi opowiadali, że pochodzi z sprzed kilkudziesięciu lat. To było, jednak nieważne. Ten dom miał duszę i to nas przekonało o jego kupnie. Nie spodziewaliśmy się tylko, że wymagał on tyle ciężkiej pracy, by go odnowić.

Wybór wybornych paneli podłogowych

panele podłogowe lublinJuż na początku drogi okazało się, że prawdopodobnie trzeba będzie rozebrać prawie cały dom. Wymienić trzeba było niemalże wszystko. Nie były to dla nas dobre wiadomości, ale postanowiliśmy sprostać zadaniu i doprowadzić budowę do samego końca. Zamówiliśmy nowy projekt domu i wynajęliśmy ekipę remontową. Udało się postawić wymarzony domek. Kiedy przyszedł czas na wykończenie wszystkich pomieszczeń zadecydowaliśmy, że najlepiej będzie jeśli ktoś nam doradzi, jakie wybrać materiały. Pracownik firmy projektującej wnętrza udzielił nam kilku cennych rad. Największy problem mieliśmy z wyborem materiału na podłogi. Mieliśmy do wyboru kilka opcji i nie mogliśmy się zdecydować, czy będą to płytki ceramiczne, czy panele, czy po prostu wylewka betonowa. Zależało nam też oczywiście na tym, żeby koszty nie przekraczały naszego odłożonego budżetu. Wybraliśmy w końcu panele podłogowe. Wybór padł na panele podłogowe lublin. Przekonała nas nie tylko cena tego materiału, ale także dobra jakość i gwarancja. Do tego jeszcze wybór kolorów i łatwość w układaniu sprawiły, że byliśmy pewni swego wyboru. Wybraliśmy też wyższą klasę ścieralności, ponieważ to dawało szansę na dłuższy żywot paneli.

Panele okazały się strzałem w dziesiątkę. Byliśmy zadowoleni z tego, z jaką łatwością można utrzymać je w czystości. Z przyjemnością i pewnością poleciliśmy je naszym sąsiadom, którzy także odważyli się na remont swojego domu.