Rower idealny na wycieczki trekkingowe

Dobry sprzęt rowerowy kosztuje dużo, ale na pewno warto zdecydować się na zakup roweru popularnej marki, by mieć pewność, że są to dobrze zainwestowane pieniądze. Jest zdecydowana różnica między jazdą na rowerze z marketu kosztującym 150 zł, a jazdą na rowerze za kilka tysięcy złotych.

Rower z kołami o wysokiej przyczepności

kross trans 10.0Do droższych rowerów należą te marki Kross. Oczywiście marka ta posiada całe mnóstwo różnych serii, wśród których każdy może znaleźć rower idealny dla siebie. Warto wspomnieć tutaj o serii Trans. Jednym z czołowych modeli właśnie tej serii jest model 10.0. Model ten wcale nie odstaje w żaden sposób od flagowego modelu należącego do tej linii. Śmiało można stwierdzić, że jakościowo jest to jeden z najlepszych modeli w tej serii. Rower kross trans 10.0 wykonany został z cieniowanego aluminium za pomocą ciśnieniowego wtłaczania. Waga roweru wynosi 16,4 kg, więc jest on względnie lekki. Wysokiej jakości elementy napędowe Shimano sprawiają, że jazda rowerem jest bardzo przyjemna. Jeśli chodzi o cenę, to za taki model trzeba zapłacić około 4200 zł, ale naprawdę warto wydać te pieniądze, by móc poruszać się jednym z najlepszych rowerów na polskim rynku. Zarówno z przodu jak i z tyłu można korzystać z aż 30 dostępnych biegów. W ten sposób można dopasowywać komfort jazdy do siebie. Opony cechuje wysoka przyczepność. Opór opon nie jest duży, przez co jazda jest wygodna. Na kołach zostały zamontowane błotniki, co jest bardzo praktycznym rozwiązaniem.

Warto też wspomnieć o tym, że elementem tego modelu jest również bagażnik tylny. Model ten idealnie służy bardziej profesjonalnym kolarzom, którzy wybierają się często na wycieczki trekkingowe. Typ amortyzatora w rowerze to powietrzno-olejowy, a typ hamulca to tarczowy hydrauliczny. Warto wziąć pod uwagę ten model.