Silniki, sprzęt pływający i liny żeglarskie w sklepach

W sieci można znaleźć całkiem sporo sklepów, które oferują sprzęt nie tylko dla jachtów, łódek, ale również motorówek. Jest to sprzęt podstawowy jak i droższy sprzęt elektroniczny. Elektronika jest coraz częściej spotykana na jachtach, bo już nie jest taka droga.

Elektronika na jacht i windy kotwiczne w sklepach online

sklep motorowodnyChodzi tu nie tylko o nawigacje i echosondy. Na każdym jachcie powinien znajdować się kompas. Kompasy elektroniczne są znacznie bardziej dokładne. Dodatkowo na jachtach powinny znajdować się plotery map. Przydadzą się również radary i radiopławy. Można zaopatrzyć się w radia VHF oraz refrektory radarowe. W sklepach można kupić nawet silniki do własnego jachtu, motorówki, łodzi. Mogą to być zarówno silniki zaburtowe, elektryczne, stacjonarne i inne. Do tego potrzebny jest specjalny osprzęt silnikowy, dodatki paliwowe i linie paliwowe. Taki sklep motorowodny oferuje nawet cały sprzęt pływający. W sklepie można kupić jachty, żaglówki, łodzie motorowe, łodzie wiosłowe, a także kajaki, rowerki wodne i pontony. Na jachcie przydadzą się mocne liny żeglarskie, które również można kupić w sklepach motorowodnych internetowych i stacjonarnych. Liny mogą służyć na cumy, do przymocowania kotwicy, na fały, szoty, krawaty i inne. Niektóre firmy zajmują się nawet szyciem żagli na potrzeby klientów. Chodzi zarówno o jachty regatowe jak i jachty klasy Omega.

W sklepach możliwe jest kupno profesjonalnych pokrowców na żagle. Poza tym klienci chętnie kupują wózki slipowe czy wózki na silniki zaburtowe, koła do pontonów, wózki do różnych klas łódek. Nowością w sklepach online są silniki manewrowe oraz windy kotwiczne. Jacht można wyposażyć także we wskaźniki głębokości, które przydają się zwłaszcza w czasie żeglugi morskiej. W sklepach online można liczyć na wiele atrakcyjnych promocji.