Specjalistyczne pończochy uciskowe

Patologicznie zmienione naczynia żylne powodują przykre objawy somatyczne z którymi na co dzień muszą zmagać się pacjenci. Ból oraz uczucie drętwienia nóg bywa nie do wytrzymania, a obrzęki zmuszają do rezygnacji z ulubionego obuwia. Z tymi objawami można sobie skutecznie radzić stosując uciskowe produkty medyczne.

Ubieranie pończoch uciskowych

pończochy uciskowe 2 stopnia sigvarisCieszące się dużym zainteresowaniem wśród pacjentów pończochy uciskowe 2 stopnia Sigvaris stanowią doskonałe leczenie objawowe. Aby mogły spełniać swoje zadanie należy stosować je zgodnie z zaleceniami producenta. Pończochy powinniśmy zakładać codziennie rano przed pionizacją. Warto dzień wcześniej przygotować sobie ten znakomity produkt uciskowy. Najlepiej położyć go tuż przy łóżku na stoliku, aby móc łatwo sięgnąć po niego z samego rano. Zaraz po przebudzeniu będąc w pozycji leżącej bądź siedzącej nakładamy pończochy uciskowe. Dlaczego rano przed pionizacją? Ponieważ rano nasze naczynia żylne nie są jeszcze nadmiernie wypełnione krwią. Zakładając pończochy w godzinach rannych generujemy prawidłowe działanie układu krążenia. Krew swobodnie przepływa przez naczynia żylne. Nawet te zmienione chorobowo, czyli pogrubione i patologicznie skręcone. Nie dochodzi do tworzenia się zastojów żylnych, a objawy somatyczne ustępują. Nosząc tego typu pończochy pozbędziemy się bólu oraz uczucia drętwienia nóg. Wyeliminujemy również nieestetyczne obrzęki.

Dbając o własne zdrowie i komfort dnia codziennego warto stosować pończochy uciskowe, które pozwolą nam wyeliminować obrzęki kończyn dolnych, a także dokuczliwy ból oraz uczucie drętwienia nóg. Dzięki tym specjalistycznym produktom uciskowym wrócimy do dawnego stylu życiu. Nie będziemy rezygnować z aktywności fizycznej czy też ulubionego obuwia.