Sposób na bezpieczny transport

Opakowania z laminatów charakteryzują się wytrzymałością mechaniczną, gdyż połączone są z wielu różnych rodzajów folii. Barierowe folie laminowane dzięki swojej atrakcyjności idealnie wpasowują się w trendy spożywcze. Mają bardzo przejrzyste oryginalne nadruki, dzięki czemu przez klientów w sklepach spożywczych są bardzo często wybierane.

Zabezpieczenia produktów folią

laminaty PET PEMa ona doskonały połysk i dzięki temu jest zauważalna. W dzisiejszej branży spożywczej ludzie zwracają uwagę na wygląd produktów, które wybierają. Nie lubią szarych, nudnych opakowań. Natomiast produkty opakowane w laminaty PET PE są ciekawe i interesujące dla konsumentów, zwłaszcza dzieci. Proces laminacji służy przede wszystkim zabezpieczeniu produktu i napisu czy nadruku na nim, tak aby nie uszkodził się pod wpływem jakichś czynników zewnętrznych. Jest wiele korzyści z używania tego rodzaju folii. Jest to przede wszystkich wydłużenie przydatności produktu. Zawijane są mięsa, sery i ryby dzięki czemu tak szybko nie tracą daty ważności. Zabezpieczają one również pakowany produkt przed promieniami UV czy tlenu wody. Są to bardzo ważne aspekty, gdyż podczas transportu produkty narażone są na wiele tego typu zagrożeń. Ponadto produkty typu warzywa lub owoce mrożone oraz wyroby cukiernicze i chemia, używana na co dzień w każdym gospodarstwie domowym są również bezpieczne i chronione przed uszkodzeniami. Proszek do prania się dzięki temu nie wysypie i karma dla zwierząt również.

Sprzedawcy bardzo chętnie korzystają z tego rodzaju rozwiązań, gdyż nie chcą być narażeni na straty finansowe. Mamy na rynku bardzo dużo rodzajów tego typu folii. Na przykład bezbarwne co pozwala nam na widok produktu i tego co jest w środku. Ponadto są również metalizowane, chroniące ludzi przed substancjami szkodliwymi.