Strój chłopięcy na co dzień

Ostatnio umówiłam się ze swoim 8-letnim synem Mateuszem, że pojedziemy na zakupy. Wiadomo jak to z dzieckiem- mały szybko rośnie i co chwilę trzeba mu kupować nowe rzeczy. Raz są to koszulki, czasem spodnie, a jeszcze kiedy indziej bluzy chłopięce z kapturem. Co grosza, nie jest to łatwy proces;żeby wybrać ubranie, które wytrzyma dłużej, nie tracąc przy tym na estetyce i wygodzie użytkowania.

Ubranie dla syna, czyli całe godziny spędzone w sklepach

bluzy chłopięce z kapturemWiadomo, jak każda matka chce jak najlepiej dla dziecka; kwestia ubrań nie jest w tym przypadku wyjątkiem. Mateusz ma chodzić schludnie ubrany. W czasach szkolnych jest to niezwykle ważne. Od zawsze przekonujemy się o tym, że dzieci bywają brutalnie szczere i bez zahamować wygłaszają swoje opinie, nawet takie, które są przykre dla innych. Dlatego też trzeba zadbać o to, by nawet zwykłe bluzy chłopięce z kapturem, wydawać by się mogło niepozorne, pasowały naszemu pierworodnemu. Jako osoba praktyczna zwracam także uwagę na to, jak daną rzecz się pierze; czy wymaga ona zastosowania szczególnych programów, jaka jest optymalna temperatura czyszczenia. Niejednokrotnie spotykałam się z opiniami, że to przeżytek, ale mogę zagwarantować, że postępowanie zgodnie z wytycznymi nakreślonymi przez producenta znacząco wydłuża okres użytkowania takiego stroju.

Jeżeli właścicielem danej bluzy jest dziecko, które z całą pewnością eksploatuje materiał na wyrost poprzez różnorakie zabawy, to już wybitnie warto zadbać o tę kwestię. Jak zwykle spędziliśmy z Mateuszem dobrych parę godzin, spacerując po galerii handlowej i szukając ubrania, które zarówno zaspokoi moje oczekiwania, jak i pierwszorzędnie potrzeby syna, bo to właśnie jemu ma się podobać generalny wzór- w końcu on w tym będzie chodził.