Tłumiki w samochodówce

tłumiki z warszawy

Po podstawówce nie wiedziałem jaka szkołę wybrać. Nie miałem żadnych zainteresowań, ani planów na przyszłość. Ostatecznie złożyłem dokumenty do samochodówki. Wybierali się tam 3 moi koledzy. Z początku byłem przerażony. Mnóstwo zajęć technicznych i wysoki poziom nauczania.

Tłumiki się nie psują

tłumiki z warszawyBałem się, że nie dam rady. Koledzy z klasy byli bardzo fajni. Profesorowie, choć wymagający, potrafili zachęcić do pracy. Wyjaśniali gdy niezrozumiałe i prowadzili lekcje w interesujący sposób. Szybko wciągnąłem się w tematykę samochodów. Rozmawialiśmy na przerwach między lekcjami o najnowszych modelach samochodów. Lubiłem te rozmowy. Można było dowiedzieć się od kolegów różnych ciekawostek z dziedziny motoryzacji. Blacharstwo lakiernictwo to dobra specjalizacja. Można dobrze zarobić w tym fachu. Z czasem tez zrozumiałem, że naprawy samochodów nie są takie znowu takie trudne. Wymiana oleju, regulacja gaźnika czy wyważenie kół nie są żadną magią, a większość samochodów konstrukcyjne jest łatwa do opanowania. Tłumiki z warszawy się nie psują, a zamontowanie nowego nie stanowi problemu. Często też kierowcy zakładają haki holownicze, aby zapewnić sobie bezpieczeństwo w podróży. Jestem bardzo zadowolony z wyboru szkoły. Daje dobre perspektywy zatrudnienia, a ze znalezieniem pracy nie jest dzisiaj łatwo. Wybór, choć przypadkowy, okazał się bardzo trafny.

Mogę nawet powiedzieć, że motoryzacja wciągnęła mnie. Zdobywam nie tylko zawód, ale także poszerzam swoją wiedzę poza programem szkolnym. Chętnie oglądam wszelkie programy o samochodach i czytam branżową prasę.