Treningi personalne pomylił mi diety

treningi personalne

Zawsze chciałam pozbyć się kilku dodatkowych kilogramów. Niestety nie wiedziałam jak mam się za to zabrać. Czytałam różnego rodzaju gazety i czasopisma branżowe, które podawały zupełnie odmienne informacje. Pewnego dnia stwierdziłam, że powinnam zainwestować w swoją przemianę.

Treningi personalne – warto wybrać odpowiedniego

treningi personalneTego dnia koleżanka poleciła mi treningi personalne w Warszawie. Podobno tam pracowali sami specjaliści i mogłam postępować według ich cennych wskazówek. Na początku wymyślono dla mnie ścisłą dietę, która miała mi we wszystkim pomóc. Mój własny trening indywidualny miał być dla mnie wielką szansą. Miałam połączyć prawidłowe i zdrowe odżywianie z regularnymi ćwiczeniami. Wiedziałam, że to będzie bardzo ciężkie zadanie ale mam dać sobie z tym radę. Po ustaleniu szczegółowego planu moich działań wzięłam się do pracy. Podstawową wskazówką było to abym na początku nie przesadziła. Podobno takie zachowanie powoduje w dalszym okresie rezygnacje. Muszę przyznać, że coś w tym było. Po tygodniu stosowania się do cennych uwag dostałam telefon aby stawić się na siłownię. Na miejscu okazało się, że mój trener personalny chce ze mną porozmawiać. Wtedy dowiedziałam się, że nastała poważna pomyłka i dano mi inną dietę przygotowaną dla osoby, która miała zwiększyć przyrost masy mięśniowej. W pierwszym momencie byłam bardzo załamana.

Na szczęście trener osobisty powiedział mi, że to nie jest żaden kłopot i tygodniowa dieta tak naprawdę nie przyniosła mi żadnych strat. Oczywiście w następnym czasie podarowano mi karnet na dodatkowy miesiąc z trenerem personalnym. Powiedziano mi, że taka pomyłka to rzadkość i, że należy mi się rekompensata.