Wymiana funta w kantorze internetowym

Przez miesiąc pracowałam w Londynie jako kelnerka. Moja siostra mieszka tam z mężem na stałe, więc pojechałam ich odwiedzić. Spędziłam tam dwa miesiące. Jeden miesiąc przeznaczyłam na pracę żeby trochę sobie dorobić. Nie wydałam nawet wszystkich funtów jakie wymieniłam przed przyjazdem do tego kraju, a dodatkowo jeszcze zarobiłam całkiem sporo.

Wymieniłam funty bardzo korzystnie

wymiana funta w sieciPo powrocie do domu postanowiłam wymienić funty na złotówki. Zanim wymieniłam pieniądze poszukałam kantoru internetowego z najlepszymi opiniami. Nie spodziewałam się, że wymiana funta w sieci okaże się tak korzystna. Słyszałam, że da się zaoszczędzić trochę pieniędzy ale nie spodziewałam się aż tyle. Na to, że udało mi się zaoszczędzić kilkaset złotych miał też wpływ niski jak na funta kurs, ale w porównaniu z kantorami w moim mieście i tak różnica była bardzo duża. Muszę przyznać, że kiedy przelewałam pieniądze na konto i odbywała się cała transakcja wymiana pieniędzy na złotówki to trochę się stresowałam. W końcu był to pierwszy raz kiedy to robiłam i bałam się, że coś nie wyjdzie. Nie ze względu na kantor ale sam system. Kiedyś w czasie robienia przelewu zaciął mi się komputer i miałam potem problem żeby dokończyć transakcję. Na szczęście w czasie wymiany funtów na złotówki nic takiego się nie stało i wszystko poszło bardzo dobrze. Pieniądze bardzo szybko wróciły na moje konto. Sama opłata dodatkowa za przelewy wyniosła kilka złotych, a więc w kantorach internetowych naprawdę nie ponosi się praktycznie żadnych kosztów.

Kantor internetowy z dobrymi opiniami i dobrym kursem wymiany waluty znalazłam bardzo szybko. Cieszę się bardzo, że w końcu zdecydowałam się na kantor on-line, bo wcześniej zawsze korzystałam z usług, któregoś kantoru w moim mieście. Jednakże, usługi kantorów on-line są zdecydowanie bardziej korzystne.