Wyprawa na plac zabaw – jeździk

jeździk

Ostatnio byłam na placu zabaw. Poszłam tam ponieważ moja siostra zostawiła mi pod opieką swojego syna. Nie przepadałam za opiekowaniem się dziećmi, gdyż nie miałam w tym temacie doświadczenia. Jednak opiekunka mojego siostrzeńca zachorowała i nie miała go z kim zostawić.

Jeżdzik i inne atrakcje

jeździkPostanowiłam więc zabrać go na plac zabaw, aby trochę pobawił się z innymi. Postanowiłam zrobić z tego wypadu dobrą zabawę. Zabrałam więc jego jeździk i i poszliśmy na pobliski plac zabaw. Plac ten był bardzo dobrze wyposażony przy płocie stał stojak na rowerki dla dzieci. Cały plac był wyłożony specjalną matą, która chroniła dzieci przed groźnymi upadkami. Na placu znajdowało się wiele atrakcji, była tam ogromna, plastikowa zjeżdżalnia. Wiele huśtawek dostosowanych do wieku dziecka, a także bezpieczna karuzela dla dzieci. Nie wiedziałam ile czasu tam spędzimy, dlatego zapakowałam do plecaczka skip hop jedzenie dla nas. Przeczucie mnie nie zawiodło, Jaś szybko zgłodniał i jedzenie bardzo się nam przydało. Dzięki temu mogliśmy spędzić tam cały dzień. Zabawa była naprawdę przednia. Sama zatęskniłam za czasami, gdy beztrosko mogłam się bawić na placu z innymi dziećmi. Po całej zabawie poszliśmy jeszcze na lody i mogliśmy wracać. Jaś był bardzo zadowolony, cały czas się uśmiechał i nie mógł się doczekać, kiedy opowie wszystko mamie.

Siostra była bardzo zadowolona z mojej opieki nad Jasiem i zaproponowała mi pracę u nich. Ja jednak musiałam odmówić, gdyż stała opieka nad dziećmi mogłaby być dla mnie zbyt męcząca.

http://www.twoja-przygoda.pl/kat/37/jezdziki.html – Twoje źródło informacji