Zdjęcia ślubne – jak wybrać plener?

Plenerowa sesja ślubna jest najczęściej wybieraną opcją. Zdjęcia w studiu nigdy nie będą tak naturalne i piękne, choć mamy możliwość rozstawienia dodatkowego oświetlenia, a przypadkowi przechodnie nam nie będą wchodzili w kadr. Plener ma swój urok, a całość fotografii skupia się na młodej parze. Gdzie wybrać miejsce na zdjęcia?

Zdjęcia ślubne na zamku

zdjęcia ślubne wrocławPierwszą kategorią miejsc dobrych na zdjęcia ślubne wrocław są zamki, dworki i pałace. Takie eleganckie miejsca idealnie pasują do wyrafinowanego klipartu ślubnego. Piękne wnętrza nie potrzebują dodatków, a młoda para będzie się czuła niczym para królewska. Takie sesje można wykonywać na styl wytworny, naturalny, jak i historyczny. Wszystko zależy od tego gdzie zostaną wykonane. Drugim miejscem na sesję ślubną są tereny zielone, takie jak parki, skwery, parki krajobrazowe, ogrody pokazowe. Naturalne otoczenie sprzyja romantycznej atmosferze. Kwiaty na łące mogą stanowić alternatywę dla bukietu ślubnego, a zdjęcia przy zachodzącym słońcu na pewno wyjdą rewelacyjnie. Często wykonywane są także zdjęcia nad morzem, czy w górach, na szczycie. Trzecim rodzaje miejsc na sesję plenerową są miejsca posindustrialne. Opuszczone fabryki, stare magazyny czy hale przemysłowe są dobrym miejscem na kreatywną sesję fotograficzną. Kontrastują one z wytwornym wizerunkiem młodej pary. Nadają się do mrocznych sesji, jak również do nowoczesnych. Szczególnie na południu Polski (głównie na Śląsku bo to region przemysłowy)można znaleźć dużo takich miejsc.

Miejsc na sesję plenerową jest bardzo dużo. Od romantycznych przez mroczne, od standardowych po mniej spotykane. Na pewno każda para młoda znajdzie dobre miejsce idealne do pokazania swojego uczucia. Trzeba się tylko dobrze rozejrzeć i poszukać na mapie.