Żona kupiła łazienkowy grzejnik dekoracyjny

Dobrze pamiętam dzień, w którym wszystko się zaczęło. Przechodziliśmy obok sklepu, do którego początkowo nie zamierzaliśmy nawet wchodzić, ale żona zaczęła nalegać, że chce coś obejrzeć. Zgodziłem się sądząc, że na oglądaniu cały ten temat się urwie.

Byłoby tak, gdyby nie jeden dekoracyjny grzejnik łazienkowy

grzejniki łazienkowe dekoracyjneOd razu wpadł jej w oko. Gdy tylko weszliśmy do sklepu, podeszła do niego i zaczęła wypytywać sprzedawcę o szczegóły. W tamtym momencie wiedziałem już dobrze jak będzie wyglądać kolejnych kilka dni. Najpierw będzie mnie namawiać a ja będę niechętny, później stopniowo zacznę się zgadzać, aż w końcu pojadę i sam go kupię. Okazało się być nieco inaczej. Faktycznie się zgodziłem, ale żona stwierdziła, że to ona kupi i przywiezie cały ten grzejnik. Bardzo mile mnie to zaskoczyło, choć nie bardzo widziałem ją w roli tragarza. Pojechała więc do sklepu w którym sprzedawane były grzejniki łazienkowe dekoracyjne. Zapłaciła sprzedawcy, by pomógł jej załadować grzejnik do samochodu i wróciła do domu. Tutaj z kolei o pomoc poprosiła mnie. Wspólnie zamontowaliśmy go na ścianie. Udało nam się zrobić to tak, że wszystko działało. Nie było to nic dziwnego – w końcu pracowałem przy grzejnikach przez pięć lat więc wiedziałem o nich wszystko. Zastanawiałem się jak długo będzie to tam stało nim żona nie wypatrzy czegoś, co spodoba jej się bardziej, ale o dziwo przez cały czas jej się to podobało. Nic nie mówiła o jakichkolwiek zmianach przez kolejne kilka miesięcy, uznałem więc, że był to bardzo dobry zakup. Mi zresztą wspomniany wcześniej grzejnik również bardzo się podobał.

Najbardziej podobał mi się jednak fakt, że pomimo tego, że od lat pracuję w innym miejscu, do dziś pamiętam jak montowało się grzejniki. Najwidoczniej było to jak jazda na rowerze – kto raz się tego nauczył, ten pamiętał to przez bardzo długi czas.